best html templates

Leonie Huinink

Na eerst de ABK Academie Minerva Groningen en later de opleiding Ambachelijk maatschoenmaken te hebben afgerond, wist Leonie dat ze de opleiding orthopedisch schoenmaker wou volgen. Zodoende stond ze - inmiddels alweer enkele jaren terug - op onze stoep, want "het vak leren doe je in een bedrijf dat nog traditioneel en ambachtelijk werkt", aldus Leonie. Inmiddels is ze gediplomeerd orthopedisch schoentechnicus, maar naast het vak blijft kunst diep geworteld en is een combinatie van de twee onvermijdelijk. En dan ontstaat er soms iets bijzonders. Leonie heeft enkele hele bijzondere projecten afgerond. Soms met wat hulp of tips, maar vooral toch zelf. De ‘onmogelijke orthopedische schoen’ heeft zelfs de Zilveren vakprijs NSV (categorie maatwerk) gewonnen en is  inmiddels een echte blikvanger in onze winkel.

Projecten

Jan Jansen

Gemaakt in opdracht van Jan Jansen: twee paar laarzen voor de Nederlands-Duitse comedian Sven Ratzke. Voor de show ‘Homme Fatale’ liet Ratzke zijn kostuums ontwerpen door Manfred Thierry Mugler, zijn schoenen worden al een aantal jaar ontworpen en uitgevoerd door Jan Jansen, Nederlands bekendste schoenontwerper. Het ontwerp van deze schoenen is een samenwerking tussen deze twee ontwerpers. “Homme Fatale” ging in oktober 2017 in première in Berlijn, Amsterdam en New York. 

Rigoletto

Schoenen voor Verdi's Rigoletto door de Nationale Opera. Hoofdrol Rigoletto is gehandicapt en draagt in deze uitvoering orthopedische schoenen die niet orthopedisch zijn; zo lijkt het of hij een enorm beenlengteverschil heeft - in werkelijkheid staan zijn voeten op gelijke hoogte.

Première 9 mei 2017, tien voorstellingen tot 5 juni. 

Pes equinus - onmogelijke orthopedische schoen

Dit is een paar orthopedische trouwschoenen voor een gehandicapte bruid. Deze zeer luxe en ‘zware’ orthopedische maatschoenen zijn gemaakt om te wijzen op het snijvlak tussen luxe, ambacht en pure noodzaak. In 2017 zijn ambacht en handwerk nog slechts gekoppeld aan luxegoederen; men vergeet dat je soms niet zonder ambacht kunt. Daarnaast vind ik de vorm van deze spitsvarusvoet mooi en wil ik deze afwijkende vorm in tegenstelling tot de norm binnen de orthopedie laten zien. - Door de nu gebruikte materialen is dit voorbeeldpaar niet draagbaar. Met enkele aanpassingen in het materiaalgebruik en de constructie zou een volgend vergelijkbaar paar dat wel zijn.

Website Leonie

Volg ons op