Maatregelen rondom het Coronavirus


Update 26 juli 2021 

Het vaccineren tegen corona gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. We zien dit terug in de besmettingscijfers en in het aantal mensen dat met Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Deze cijfers dalen nu snel. De meeste maatregelen zijn daarom niet meer nodig. 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.

Lees de tekst van de persconferentie van 18 juni 2021 in eenvoudige taal.
Zie ook: aangekondigde maatregelen en versoepelingen.

Bron artikel

Santulli Orthopedie volgt nauwlettend de informatie en adviezen van het RIVM en De Rijksoverheid. Uiteraard blijven wij waakzaam en alert en is uw gezondheid onze prioriteit, maar hierbij zijn de onderstaande maatregelen grotendeels vervallen.
Cruciale beroepsgroepen

De Rijksoverheid heeft cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg en producenten van medische hulpmiddelen, aangewezen die van essentieel belang zijn. Daarom zijn wij gedurende de coronapandemie open en volgen de adviezen en nemen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Voor meer informatie over de cruciale beroepsgroepen, kijk dan op de website van De Rijksoverheid. U vindt ons onderaan de lijst als 'medewerker hulpmiddelenzorg' onder het kopje 'uitgezonderde contactberoepen'.

Sinds 1 december 2020 is er de mondkapjesplicht. Deze geldt in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Zorgverleners zoals huisartsen en fysiotherapeuten zijn uitgezonderd van de plicht. Op basis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) hanteren ziekenhuizen en zorginstellingen eigen regels ten aanzien van mondkapjes. Patiënten, bezoekers en zorgverleners dienen deze te volgen. Meer lezen over de mondkapjesplicht, kijk op website van de Rijksoverheid.

• In onze wachtkamer is een mondkapje verplicht. Onze behandelruimte is geen publieke binnenruimte. Als u daar eenmaal plaats heeft genomen, mag u uw mondkapje af doen. Echter kan het zijn dat het toch nodig is een mondkapje te gebruiken.

• Voor uw- en onze veiligheid dragen wij handschoenen en zullen fysiek contact zoveel als mogelijk vermijden en gepaste afstand bewaren.

• U heeft bij binnenkomst de mogelijkheid om contactloos uw handen te desinfecteren. Het desinfecteren van uw handen is niet verplicht.

• Onze wachtkamer, behandelruimten en werkplaats zijn voorzien van een omvangrijk en professioneel luchtventilatie- en luchtafzuigsysteem.

• Wij plannen een beperkt aantal afspraken in en zorgen ervoor dat elke klant met gepaste afstand kan plaatsnemen.

• Is het (te) druk in onze winkel, dan kunnen wij u verzoeken even buiten (op het bankje) te wachten. Wij hopen op uw begrip.

Wilt u liever niet de deur uit?

Wij kunnen uw schoenen ook naar u opsturen. Als er achteraf toch iets niet helemaal goed is, kunnen wij dat later altijd weer verhelpen.  

Wilt u juist wel graag even de deur uit, dan bent u natuurlijk van harte welkom. U kunt de schoenen even passen of ze lekker thuis inlopen.

Wilt u weer nieuwe schoenen, maar komt u liever niet langs, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u ziek of heeft u last van een of meerdere symptomen, zoals: hoesten, verkoudheid, keelpijn, koorts,  Dan is het helaas toch verstandiger uw afspraak te verzetten. Dit kan telefonisch via 020-6654521 of per email.

Houdt vooral ook onze Facebook-pagina in de gaten of kijk voor actuele informatie op de website van het RIVM of de Rijksoverheid.

Volg ons op