Het gebruik en onderhoud van uw nieuwe schoenen

Inlopen

Orthopedische schoenen zijn speciaal voor uw voeten gemaakt. Bij het afleveren zijn ze echter nog wat stug. Het is daarom niet verstandig ze gelijk de hele dag te dragen. Wij adviseren u om ze de eerste keer ongeveer een uurtje in huis uit te proberen. Bij diabetes, reuma en neuropathie is het belangrijk om regelmatig uw voeten te controleren op wondjes of huidirritaties. Gaat dit goed, dan kunt u ze normaal gaan gebruiken. De schoenen zullen geleidelijk steeds prettiger aan gaan voelen. Ze mogen uiteraard niet knellen of pijn gaan doen, maar ze mogen ook niet te ruim zijn. Ondervindt u problemen, dan kunt u beter zo snel mogelijk een afspraak maken. Het is voor ons namelijk vaak een kleine moeite om het probleem te verhelpen.

Is er een beenlengtecorrectie toegepast dan voelt één kant letterlijk wat hoger, maar dat is een kwestie van even wennen. Het kan zijn dat u de eerste dagen wat onrust in uw nek, schouders, onderrug of lies ervaart. Echter moet dit na drie dagen tot een week afnemen. Blijft u last houden of kunt u er maar niet aan wennen, neemt u dan even contact met ons op.

Is er een beenlengtecorrectie toegepast dan voelt één kant letterlijk wat hoger, maar dat is een kwestie van even wennen. Het kan zijn dat u de eerste dagen wat onrust in uw nek, schouders, onderrug of lies ervaart. Echter moet dit na drie dagen tot een week afnemen. Blijft u last houden of kunt u er maar niet aan wennen, neemt u dan even contact met ons op.

Onderhoud

Goed onderhoud zorgt voor goed en lang pijnloos lopen. Uw schoenen dienen dan ook tijdig te worden gecontroleerd, zodat de levensduur en uw loopplezier worden verlengd. Betreft het een eerste paar dan adviseren wij na 3 maanden een 1e controle te laten uitvoeren.

Uiteraard is het belangrijk uw schoenen ook zelf te onderhouden. Wij raden u aan geen (vette) schoensmeer te gebruiken of hoogstens met mate. Het leer zal anders verzadigd raken en dan kunnen er zelfs scheurtjes ontstaan. Onze poetssponsjes bieden al een tijdelijke bescherming, maar wilt u uw schoenen écht helemaal als nieuw laten glanzen, dan kunt u bij ons Santulli Orthopedie Magic Shine kopen voor € 7,50. Dit biedt langdurige bescherming en zal het leer niet aantasten. Bevat uw schoen suède of nubuck, dan kan dit niet gepoetst worden, maar dient het met een speciale spuitbus voor suède te worden behandeld. Dit beschermt het leer tegen vocht, vlekken en kleurverlies. Kleine vlekjes kunt u met een heel fijn schuurpapiertje voorzichtig verwijderen. Deze spuitbus is bij ons verkrijgbaar en kost € 12,95.

"Krakende schoenen zijn niet betaald" luidt een gezegde, maar beginnen uw schoenen opeens echt geluid te maken? Kraken uw schoenen zelfs? Strooi dan wat talkpoeder in de schoen en vooral onder het uitneembare supplement (steunzool).

Wij bieden twee jaar garantie op de pasvorm en materialen van uw schoenen, mits deze tijdig gecontroleerd en (vakkundig) gecorrigeerd worden. Normale slijtage van hakken en zolen vallen niet onder de garantie, immers iedereen moet hiervoor kosten maken. Technische of medisch noodzakelijke aanpassingen vallen (meestal) binnen de garantie, uitzonderingen daargelaten.

Eigen bijdrage / eigen risico

Orthopedische schoenen kennen een wettelijke eigen bijdrage. Deze wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Heeft u een aanvullende verzekering, dan kunt u (heel) soms het hele bedrag en soms een gedeelte van uw eigen bijdrage declareren. Dit is afhankelijk van uw pakket van uw zorgverzekeraar. U kunt de factuur bij uw zorgverzekeraar indienen. Tegenwoordig kan dit ook via internet, email of via de mobiele app van uw zorgverzekeraar.

De eigen bijdrage staat helaas los van het verplichte eigen risico dat voor alle ziektekosten geldt. De eigen bijdrage betaalt u soms aan ons en soms aan de zorgverzekeraar, het eigen risico wordt altijd door uw zorgverzekeraar met u verrekend. Uiteraard alleen het deel dat nog open staat.

Uw privacy is belangrijk

Sinds 25 mei 2018 is de wetgeving omtrent de bescherming van persoonsgegevens veranderd. Dit betekent een belangrijke uitbreiding van uw bestaande rechten met betrekking tot de privacy en de beveiliging van uw gegevens, en een verbetering van de bescherming van uw persoonlijke informatie, iets wat wij zeer serieus nemen. We hebben die positieve veranderingen dan ook verwerkt in onze nieuwe privacyverklaring. U vindt deze onderaan elke pagina van onze website. Heeft u verder vragen, klachten of opmerkingen neemt u dan contact met ons op.

Wij zijn SEMH-erkend, lid van de NVOS/Orthobanda en verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid.

Met vriendelijke groet en vooral veel loopplezier,

Claudio Santulli en team Santulli
Santulli Orthopedie B.V. 

Volg ons op