Orthopedie in de praktijk

 

"Waar heeft u pijn?" Een vraag die wij bijna dagelijks stellen aan onze klanten. Als ervaren orthopedisch schoentechnici helpen wij al jarenlang heel veel mensen die moeite hebben met lopen. Mensen die pijn hebben. Inmiddels hebben wij daar veel over te vertellen. Van de meest voorkomende voetproblemen en medische aandoeningen geven wij hier een omschrijving en vertellen wat wij hier aan kunnen doen. Wilt u meer informatie over een bepaalt onderwerp, klik dan op de betreffende knop hierboven. Klik in het hoofdmenu op 'Diversen' voor meer medische informatie van anderen interessante websites.  

 

Allereerst willen wij beginnen met de voettypen waar moeder natuur u mee gezegend heeft. ;-)

 
 
             Pes Cavus Varus (Holvoet)              Pes Plano Transversum (Platvoet)             Normale voet (Referentie)

 

 

 
 

De drie voettypen in vooraanzicht en achteraanzicht. De uiterlijke kenmerken zijn goed waarneembaar. De as van de voet en het hielbeen, de stand van de wreef en de tenen. Vrijwel alle voeten zijn onder te verdelen in één van deze voettypen, waar vooral de platvoet en de holvoet voor meer problemen kunnen zorgen. Veel medische aandoeningen zijn namelijk een katalysator van voettype-afhankelijke problemen. De normale voet is echter geen garantie voor probleemloos lopen en ook nog eens vrij zeldzaam.

 

Wakkerstraat 2       •    1097 CE       •     Amsterdam      •      Tel 020-665 45 21     •       Fax 020-668 68 49       •     E-mail     •    © Copyright 2014