Orthopedie in de praktijk

"Waar heeft u pijn?"


Een vraag die wij dagelijks stellen aan onze klanten. Als ervaren orthopedisch schoentechnici helpen wij jarenlang veel mensen die moeite hebben met het gaan en staan. Wij kunnen u daar dus ook veel over vertellen. Van de meest voorkomende voetproblemen en medische aandoeningen bieden wij een korte omschrijving en vertellen wat wij hier aan kunnen bijdragen. Kies een van de opties hieronder of kies in ons hoofdmenu voor 'Diversen' voor nog meer medische informatie van andere interessante websites.


"Schoenmaker blijf bij uw leest", dus we beginnen bij de basis. Het voettype waar moeder natuur u mee gezegend heeft. ;-)

Santulli Orthopedie - de holvoet

De holvoet

Pes cavus (varus)
Santulli Orthopedie - de platvoet

De platvoet

Pes plano (valgus)
Santulli Orthopedie - de normale voet

'Normale' voet

Referentie
Santulli Orthopedie - voettypen vooraanzicht

De drie voettypen in vooraanzicht

Platvoet, normale voet, holvoet 
Santulli Orthopedie - voettypen achteraanzicht

De drie voettypen in achteraanzicht

Holvoet, normale voet, platvoet

Vrijwel alle voeten zijn onder te verdelen in deze voettypen. De een wat meer uitgesproken dat de ander, maar elk voettype kent zijn specifieke problemen die - uitzonderingen daargelaten - alleen bij dat voettype voorkomen, Zo is een hielspoor een typische holvoetklacht en een grote knok een typische platvoetklacht. Andere medische- of functionele aandoeningen kunnen als katalysator werken voor voettype-afhankelijke problemen, waardoor problemen zich sneller manifesteren. De 'normale 'voet is echter geen garantie voor probleemloos lopen en ook nog eens vrij zeldzaam. Daarbij moet gezegd worden dat ik die natuurlijk niet snel tegenkom..


Hieronder vindt u een aantal veel voorkomende aandoeningen en leest u wat de mogelijkheden zijn..

De klompvoet

Pes Equino varus

Kindervoet

Platvoet

Rugklachten

Beenlengteverschil

Steunzolen

(Voor)voetklachten

Hielspoor

Fasciitis plantaris

Artrose

Atrose deformans

Reuma

Reumatoïde Atritis

Suikerziekte

Diabetes Mellitis

Spierziektes

Parese, paralyse.

Dystrofie

Spierverlies

Naast vaker voorkomende aandoeningen zien wij natuurlijk ook veel cliënten met best een uniek probleem. Veelal zie je het direct en is het overduidelijk dat een voet een probleem heeft, maar soms ook niet, terwijl er weldegelijk forse klachten zijn. Voor elk probleem een unieke oplossing en soms is het in zo'n geval best even zoeken, maar wij weten precies hoe wij u - zo goed als mogelijk - kunnen laten lopen. 

Volg ons op