Maatregelen rondom het Coronavirus

Santulli Orthopedie volgt nauwlettend de informatie en adviezen van het RIVM en De Rijksoverheid. Uiteraard blijven wij waakzaam en alert en is uw gezondheid onze prioriteit, 

Update 2 April 2022

Alle maatregelen zijn van tafel en we hopen weer helemaal terug te keren naar het nieuwe normaal.

Cruciale beroepsgroepen

De Rijksoverheid heeft cruciale beroepsgroepen, zoals de zorg en producenten van medische hulpmiddelen, aangewezen die van essentieel belang zijn. Daarom zijn wij gedurende de coronapandemie open en volgen de adviezen en nemen alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Voor meer informatie over de cruciale beroepsgroepen, bezoek de website van De Rijksoverheid.

Mondkapjes bij medische beroepen

Zorgaanbieders bepalen zelf of een mondkapje in hun praktijk nodig is. Dit geldt ook voor huisartsen en andere zorginstellingen. Uw zorgverlener kan u dus vragen een mondkapje te dragen. In onze wachtkamer is een mondkapje verplicht. Een behandelruimte is geen publieke binnenruimte. Als u daar eenmaal plaats heeft genomen, mag u uw mondkapje af doen, maar u kunt er zelf voor kiezen om een mondkapje te blijven dragen. Meer informatie over de mondkapjesplicht, bezoek de website van De Rijksoverheid.

Update 1 maart 2022

Op 25 februari 2022 zijn de coronamaatregelen versoepeld. Er gelden nog een paar coronamaatregelen. Op 15 maart beoordeelt het kabinet de coronamaatregelen die nog gelden. Dit gaat om onder andere de nog geldende mondkapjesplicht in het OV, het verplichte testen voor toegang (1G) en het thuiswerkadvies.

Update 25 januari 2022

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband weer en is publiek bij alle sportwedstrijden welkom. Er geldt ook een versoepeling van het quarantaineadvies voor kinderen tot 18 jaar.

Lees de tekst van de persconferentie in eenvoudige taal


Update 14 januari 2022

Per 15 januari 2022 gelden deze maatregelen:

- Houd overal 1,5 meter afstand.
- Blijf thuis bij klachten en gebruik een zelftest. Laat je bij een positieve uitslag testen bij de GGD.
- Ontvang thuis niet meer dan 4 personen vanaf 13 jaar per dag. Ga per dag bij maximaal 1 huishouden op bezoek.
- Buiten is het advies om met niet meer dan 4 personen ouder dan 13 jaar samen te zijn.
- Alle horeca is gesloten. Bestellen en afhalen is mogelijk.
- Bioscopen, musea, theaters en concertzalen zijn gesloten.
- Essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, zijn open tot 20.00 uur.
- Voor onder andere tankstations, apotheken, rijscholen, de notaris of advocaat gelden reguliere openingstijden.


Update 26 juli 2021 

De meeste maatregelen zijn niet meer nodig. Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.

Lees de tekst van de persconferentie van 18 juni 2021 in eenvoudige taal.
Zie ook: aangekondigde maatregelen en versoepelingen.

Bron artikel

Algemene maatregelen

• In onze wachtkamer is een mondkapje verplicht. Onze behandelruimte is geen publieke binnenruimte. Als u daar eenmaal plaats heeft genomen, mag u uw mondkapje af doen. Echter kan het zijn dat het toch nodig is een mondkapje te gebruiken.

• Voor uw- en onze veiligheid dragen wij handschoenen en zullen fysiek contact zoveel als mogelijk vermijden en gepaste afstand bewaren.

• U heeft bij binnenkomst de mogelijkheid om contactloos uw handen te desinfecteren. Het desinfecteren van uw handen is niet verplicht.

• Onze wachtkamer, behandelruimten en werkplaats zijn voorzien van een omvangrijk en professioneel luchtventilatie- en luchtafzuigsysteem.

• Wij plannen een beperkt aantal afspraken in en zorgen ervoor dat elke klant met gepaste afstand kan plaatsnemen.

• Is het (te) druk in onze winkel, dan kunnen wij u verzoeken even buiten (op het bankje) te wachten. Wij hopen op uw begrip.

Wilt u liever niet de deur uit?

- Wij kunnen uw schoenen ook naar u opsturen. Als er achteraf toch iets niet helemaal goed is, kunnen wij dat later altijd weer verhelpen.  

- Wilt u juist wel graag even de deur uit, dan bent u natuurlijk van harte welkom. U kunt de schoenen even passen of ze lekker thuis inlopen.

- Wilt u weer nieuwe schoenen, maar komt u liever niet langs, neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

- Bent u ziek of heeft u last van een of meerdere symptomen, zoals: hoesten, verkoudheid, keelpijn, koorts,  Dan is het helaas toch verstandiger uw afspraak te verzetten. Dit kan telefonisch via 020-6654521 of per email.

Houdt vooral ook onze Facebook-pagina in de gaten of kijk voor actuele informatie op de website van het RIVM of de Rijksoverheid.

Volg ons op